Након одигране финалне утакмице 16.08.2022. завршен је турнир у малом фудбалу “Велико Лаоле 2022”. Љубитељи малог фудбала могли су да уживају у турниру који се ове године одржава по 2. пут у организацији Месне заједнице Велико Лаоле, Фудбалског клуба “Борац” , док је покровитељ Општина Петровац на Млави и Спортски Савез општине Петровац на Млави.

Победник овогодишњег турнира је “Кладионица НО1” која је заслужено освојила 1. место.

Редослед освојених места:

1.место “Кладионица Но.1”
2. место “Ибар ИП”
3. место “Љубишини ученици”

Најбољи стрелац на овогодишњем турниру је Иван Пауновић, а најбољи голман Иван Станковић.

Најбољој екипи у сениорској конкуренцији припала је награда од 120.000 динара, другопласираној екипи 50.000 динара, док је трећепласирана екипа освојила 30.000 динара.

Такође од ове године генерални спонзор турнира у малом фудбалу је Вфм 2 груп и Вила фантазија који су наградили најбољу екипу са 10 ваучера за 3 ноћења за 4 особе у својим апартманима у Соко Бањи,као и најбоље појединце (најбољег голмана и играча) са по 1 ваучером на 5 ноћења за 4 особе.

Публика је на овогодишњем турниру први пут имала прилику да освоји вредне награде па је тако награђена од стране спонзора Вила фантазија и то у виду ваучера:

– 5 ваучера за 3 ноћења за 4 особе максимално
– 2 ваучера за 5 ноћења за 4 особе максимално
– 1 ваучер за 7 ноћења за 4 особе максимално

Како би турнир у Великом Лаолу постао из године у годину што бољи и посећенији, преносимо у целости изјаву генералног спонзора овогодишњег турнира мр. Владимира М. Влајића из Великог Лаола који је поред спонзорства у виду ваучера за учеснике турнира и публике урадио и идејно решење за лого турнира у Великом Лаолу.

Вечерас се завршава 22. по реду турнир у малом фудбалу у Великом Лаолу, мом родном селу. Турнир који је покренут 80-их година прошлог века, који је због разних криза одлаган неколико година, али се његова традиција пре пар година ипак наставила захваљујући младој групи људи која је преузела одговорност да води Месну заједницу Великог Лаола а која, по мени, чини добар посао, свесна да не може много тога преко ноћи а да им предстоји још много рада, труда и стицања искуства, како би модернизовали и оживели наше село.

Ове године турнир у Великом Лаолу добио је свој лого и заиста ми је веома драго што је мени припала част да израдим његово идејно решење, иако живим у емиграцији, што показује да се у нашем селу не прави разлика између “дијаспораца” и “матичара”.

Лого је сачињен од најзначајнијих елемената који су нераскидив део нашег села или би требало да буду звезде водиље нашим мештанима.

• У центру лога симбол фудбалске лопте у којој ће неки можда препознати и шару саћа што није случајно, јер је наше село део пчеларског краја са традицијом дужом од једног века.

• Црква светих апостола Петра и Павла, која се као једна од најлепших у Србији често објављује у разним часописима, пре свега са тематским тежиштима на архитектури и туризму.

• Археолошко налазиште Беловоде, где се налазе остаци неолитског насеља из 5400. године пре нове ере, које је настало за време винчанске цивилизације. Резултати лабораторијских испитивања, на институтима за археометалургију у Лондону и Оксфорду, показали су да је топљење метала, први пут у историји, почело управо на локалитету Беловоде, 5.400 године пре нове ере.

• Река Млава на којој лежи Велико Лаоле.

• Четири оцила српског грба, која би требало да представљају опомену и да нас подсећају да наше село можемо да оживимо и учинимо бољим само уколико смо као мештани сложни и помажемо једним другима, а поготово младима на којима дефинитвно свет остаје.

А млади, да увек буду свесни тога да се за своје село труде и залажу поштено, часно и искрена срца.

Тада успех и напредак целе заједнице сигурно неће изостати…

Како радили тако нам и Бог помогао, а вечерас нека најбоље екипе победе и освоје вредне и нетипичне награде.

Снимak финалне и полуфиналне утакмице можете погледати на следећем линку:

Извор: РТВ Млава, Фејзбук страница Владимир М. Влајић

www.velikolaole.rs