Како би младе подстакли да се баве спортом и своје време искористили на прави начин, преносимо вам још једну вест о успесима младих спортиста овога пута из Швајцарске, а који су  родом из Великог Лаола. У наставку текста упознајте се са Стефаном и Катарином Ћирић.

Стефан Ћирић рођен је 2000. године у Сент Галену (Швајцарска). Кошарку је почео да тренира са 7 година у екипи СТ. Отмар. Већ са 10 година почиње да осваја  награде и турнире, а такође је и проглашен за најталентованијег играча. Са 12 година прелази у Б.Ц. Грашхоперс са којим постаје шампион државе у свим категоријама узраста  од 12 до 18 година, играјући важну улогу у својој екипи.

Такође,  у 16-ој години игра и другу лигу Швајцарске где се веома добро сналази са доста старијим играчима. Више пута наступао је и за национални тим Швајцарске где игра запажену улогу. Уједно иде у школу “United School Of Sports” где је државни стипендиста. Са 17 година учествује на Европском првенству 3 на 3 у Солноку, где је најбољи стрелац на Европским квалификацијама.

Фиба 3 на 3 турнир

Утакмица где Стефан игра је 3:14 минута против Енглеске и на 10:57 против Мађарске.

На том турниру сви стручњаци виде Стефана као будућност 3 на 3 баскета и самим тим је проглашен најбољим играчем Швајцарске и 27. играчем Европе до 18 година. Кошарку наставља да игра у БЦ Винтертхур са којим је вицешампион до 21. године и најбољи стрелац националног првенства.

Такође о турниру постоји чланак и на званичном сајту “SWISS BASKETBALL”.

https://swiss.basketball/de/news/5006_3x3-u18-road-to-fiba-3×3-europe-cup

Стефан је 2018. играо европско првенство у Бариу (Италија).

Kaтарина Ћирић

Катарина Ћирић – десно

Катарина Ћирић рођена је 2004. године у Сент Галлену (Швајцарска), пореклом је из Великог Лаола. Већ са шест година почела је да тренира атлетику.  Након две године одлучује се за рукомет.  У екипи Брухл Ст. Гален одмах се примећује Катаринин таленат за рукомет. Катарина је две године била најбољи стрелац националног првенства, једном шампион државе до 15 година и једном вицешампион до 15 година.

Катарина је веома млада и перспективна рукометашица и надамо се да ће бити успешна као и брат. Остаје мали жал што ово двоје младих спортиста нису све ове медаље донели нашем Великом Лаолу и Србији. Ми смо свакако веома поносни на њих двоје и на овај начин желимо да им се захвалимо и покажемо да је њихов успех дошао до њиховог родног краја. Бићемо уз њих у даљим такмичењима и заједно прославити још много медаља. Такође, ово је само почетак једног новог поглавља јер и у Србији има доста наших младих и успешних мештана који су вредни наше пажње и помена у знак захвалности што наше место представљају у позитивном светлу.